Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ευχές στην κυρία Ελισάβετ


                                                                                                ΠΡΟΣ ΜΠΑΚΙΓΧΑΜ ΠΑΛΑΣ

     Αγαπημένη μου βασίλισσα,

σου εύχομαι χρόνια πολλά, να τα εκατοστίσεις! Χάρηκα πολύ που σε είδα τόσο απλή, με τα εγγόνια και τα δισέγγονα, είναι σαφές πως η τσάντα που κρατά η μικρή είναι άδεια και είναι για μόστρα (πως τάχα κουβαλάς λεφτά και πράγματα) αλλά δεν με πειράζει, καθώς πήρα μια εικόνα από το σπιτικό σου που είναι μέσα στην πάστρα. Πάντα να τους δίνεις καραμέλες από την τσάντα σου και πάντα να τους λες παραμύθια, για βασιλιάδες και βασιλοπούλες που έζησαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα.

     Ελπίζουμε να καταφέρεις να ξανάρθεις στην Κύπρο μας, θα σε περιμένουμε χωρίς αυγά αυτή τη φορά, πολύ λυπάμαι που δεν είμαστε πια δικοί σου, η μάνα του πατέρα μου έλεγε πως επί Αγγλοκρατίας περνούσαμε καλύτερα.

     Σόρρυ που δεν σου γράφω στα αγγλικά, πες κανενού να σου μεταφράσει, όλο και κάποιος θα ξέρει ελληνικά στο παλάτι, μα έχω κόμπλεξ με τα αγγλικά, καθώς ο πατέρας μου συμμετείχε στον αγώνα της ΕΟΚΑ και η μάνα του έλεγε πως έκανε μαλακίες το κωλόπαιδο. Υπήρχε και μια αγγλολατρεία στο πατρικό, που τώρα το πατούν οι ξένοι. (Οι δικοί μας).

     Να τα εκατοστίσεις και πάλι, μια δεκαετία σου δίνω, να προλάβεις να δεις την πτώση του θεσμού. Σ' αγαπώ και ποτέ, κανείς, να μη σε ξαναπεί κωλόγρια.

Φ.Α.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου